4 Mayıs 2011 Çarşamba

FACEBOOK HAKKINDA İPUÇLARI

Facebook profilinizin çalınmamasını istiyorsanız mail ve msn ayarlarınızı gizleyin.Tanımadığınız kişilerin maiilerini açmayın.Tanımadığınız kişileri msn nize eklemeyin.Davet edildiğiniz her grubuya girmeyin.Girdiğiniz gruplarda ise e-posta adreslerinizi yayınlamayın.Birde kimseye kızıp facebook sohbet sayfasında  küfür etmeyin siz birisine küfür ettiğiniz de karşınızdaki sizi şikayet ederse facebook sizin hesabınızı kapatır.Arkadaş eklemelerinizde günlük 5 kişiyi geçmemenizi tavsiye ederim çok arkadaş eklemeniz durumunda hesabınız kapatılır. 
FACEBOOK  KİŞİ ENGELLEMEK
Eklenen yeni seçenekler ile Facebook chat içerisinde yer alanarkadaşlarınızı aynen MSN’de olduğu gibi iş, ev, aile, gibi gruplar altında paylaştırabiliyorsunuz.
Gruplaştırma seçeneğinin en büyük avantajı ise kendinizi belli bir gruba “çevrimdışı” gösterebilme imkanına sahip olmanız. Böylece Facebook anında mesajlaşma sisteminin kullanıcılar için en büyük sorunlarından  biri olan “çevrimiçi olduğunuzu listenizdeki tümkişilerin görüp sizinle sohbete başlayabilmesi” sorunu ortadan kalkıyor.
Bunu yapmak için ise, çevrimdışı görünmek istediğiniz arkadaşlarınızı bir chat grubunda toplayıp “beni bu grupta olanlara offline göster” seçeneğini kullanmanız, onlar için Facebook ortamında görünmez olmanız içinyeterli oluyor.

          FACEBOOK ARKADAŞLARINIZI GİZLEME


Öncelikle Facebook’ta üst menüde bulunan Arkadaşlar kısmına tıklıyoruz.
Gelen ekranda yukarıda tarafta bulunan Yeni bir Liste Oluştur butonuna basıyoruz.

Listenizi oluşturduktan sonra bu listeye, arkadaş listenizin görmesini istemediğiniz arkadaşlarınızı ekleyiniz. İsterseniz tüm arkadaşlarınızı bu listeye ekleyerek Arkadaşlar alanınızı, listenizdeki herkesin göremeyeceği şekilde ayarlayabilirsiniz. Listeye ekleme işi bittikten sonra
Ayarlar menüsünden Gizlilik Ayarlarına giriyoruz.
Buradan En Yukarıda Facebookta Bağlantı Kurma diye bir link göreceksiniz buraya giriyoruz.
Profil kısmına girince burada birçok alanın yetkilerini belirleyebileceğiniz bir arayüz gelmekte karşınıza. Biz şu an Arkadaşlar alanında yetkilendirme yapacağız. Arkadaşlar alanın karşısında bir açılır menü mevcut. Orayı açıp, Özelleştir seçeneğini tıklıyoruz.
facebook
Karşımıza gelen pencerede Sadece Arkadaşlar seçeneğini seçiyoruz, Ağlardan hiçbirini seçiyoruz. Son olarakta en altta bulunan Bu kişiler dışında başlığı altında bulunan kutuya, daha önce hazırladığımız Sınırlı listesinin adını yazıp, boş bir yere tıklıyoruz.
Tamamı tıklayıp, onaylıyoruz. Bundan sonra arkadaşlarınızı görmesini istemediğiniz kişileri bu “Sınırlı” listesine ekleyerek arkadaşlarınızın görünmesini engelleyebilirsiniz.
Arkadaşlarınızı bu sınırlı listeye eklemek için ise ” Arkadaşlar ” menüsüne giriniz. Orada sağ üst tarafta bulunan kare butona basınız. Butona basınca arkadaşınızın detayları açılacaktır. Orta kısımda bulunan “Arkadaşlarını gör” yazısının hemen yanında “açılır menü” olan ok olacak. Menüyü açtığınızda arkadaşınızı, daha önceden oluşturduğunuz listelere dahil edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

En Çok Okunan Haberler

Google Arama