4 Mayıs 2011 Çarşamba

İNTERNETTE CANLI MAÇ İZLEMEK

Bilindiği gibi turkcell süper lig maçları tamamı digitürk yayınlıyor 2015 kadar yayın haklarını aldığı ihalede büyül mevla ödediler.

Ama Digitürk abonesi olmuyan futbolsever internet kullanıcıları  canlı maç izlemek için internette büyük çaba sarfediyorlar ve çoğu kullanıcı bunu başarıyordu ilk justin tv adlı internet sitesi vardı ve canlı maç izleme fırsatı sunuyordu kullanıcılara ama digitürk ün bunu farketmesi ile birlikde açdığı davada justin tv nin türkiyeden girişlerini mahkeme kararı ile erişime engelledi.

Bunun yanı sıra bazı programlarla kullanıcalar yine maç izlemeyi başarabiliyor tabi digitürk ün bunların peşinde olduğundan eminim.

En son google nin hizmeti olan türkiye çok fazla kullanıcısı bulunan blogspot da bir kaç blog canlı maç izlettiği için telif hakkı ihlali gerekçesi ile  digitürk ün şikayeti ile komple erişime kapatılmıştır.
Tabiki digitürk haklıdır bu durumda ama bir kaç blog yüzünden blogspot un tamamen kapanması o derece anormaldir.Türkiye de binlerce blog yazarı bu seveblerden dolayı madur olmuş durumdadır.

Neyseki şimdi blogspot tam gaz devam umarım yapan arkadaşlar bu işi bir daha devam ettirmezler..

0 yorum:

Yorum Gönder

En Çok Okunan Haberler

Google Arama