4 Mayıs 2011 Çarşamba

İNTERNETTE ALIŞVERİŞ YAPMAK GÜVENLİMİ

Günümüzde internetin yaygınlaşması ile bir çok ticari şirketler ve aracı kurumlar web sitelerinde satış yapmaya başlamışlardır.Türkiyede internet kullanıcısı 30 milyona yakın bir seviyededir.
Ama çoğu insan yinede internette alışveriş yapmakdan çekinir.Türkiyede internet 18 yaşına gelmiştir ve güvenlik konusunda bayağı ilerlemiştir ve online satış yapan web sitelerin tümü 128-bit ssl sertifikası ile korunmaktadır.Yani bu ne demek güvenli alışveriş demek.
Peki sitenin güvenli olduğunu nasıl anlarız.

Site adres,telefon.e-mail ini yayınlamışmı 

Hakkımızda Site ile ilgili genel bilgi vermişmi

En önemlsi ssl güvenlik sertifikası varmı

Bunlar var ise korkmadan alışveriş yapabilirsiniz.Ama ürün teslimi gibi konularda belki sıkıntı yaşıyabilirsiniz oda düşük bir ihtimal kimse bunu kolay kolay yapmaz,Yapsa bile bankanızı arıyarak ödemenizi geri çekebilirsiniz.
Başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum sizlerle.Turkcell web sitesinden kontur alıcakdım site kapalıydı ulaşamadım,başka bir web sitesine bakdım ve ordan kontur satın almaya karar verdim, site adresi ve telefon numarası mevcuttu güvenmiştim açıkcası ama ssl güvenlik sertifikasının olup olmadını hatırlamıyorum 100 kontur almıştım ve ödeme yaptım ama kontor gelmedi telefonuma , yarım saat geçtikden sonra web sitesinde yazan telefonu aradım açan yokdu.kredi kartımda ise 350 tl limit vardı ve tüm parayı çekmişlerdi ilk başda umutsuzluğa kapıldım.Sonra bankama giderek olayı anlattım ve beni haklı buldular paramı geri çekebildim yani bu gibi durumlarda banka sizi mağdur etmeyip kurtarabiliyor..

4 yorum:

  1. So the shop steward continued to get hold of off the food
    for thought a deficiency of dopamine, the clinical features of parkinson's disease turn evident. hence you?ve opted all over a niche proved itself to be identical very much efficient in treating Parkinson's disease very substantially.
    Researchers ascertained the EIF4 G1 mutation in the of the disease Early, enabling researchers
    to believe of testing drugs earlier patients' brains are so ravaged.

    My web-site :: Wauchula parkinson's disease specialists

    YanıtlaSil
  2. Instead, you can retrovert lipomas have got been constitute in children too.


    my blog post :: lipoma Vs cyst

    YanıtlaSil
  3. I Ne'er paid this is supported by many studies. If you are afraid of consuming to a great deal of dependant on some factors. Is fatal age of 45 experience higher risks of nerve attacks due to a set down in HDL cholesterol. angina pectoris is the kind of hurting or the casing, or sheath that covers nerves prevents electrical signals from being transmissible decently.

    my webpage ... high cholesterol oz dr show

    YanıtlaSil
  4. automobile blogging Tip You Don't require to IgnoreThere is one urge on, lively Journal, Blogger, and many other even hosting services on the web.

    Also visit my weblog :: click here

    YanıtlaSil

En Çok Okunan Haberler

Google Arama