23 Aralık 2011 Cuma

Gökçek'ten Fransızları çıldırtacak teklif!

Gökçek'ten Fransızları çıldırtacak teklif!


Gökçek'ten Fransızları çıldırtacak teklif!


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Fransız mezaliminin dünyanın her tarafında yapıldığını söyledi


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Fransız mezaliminin dünyanın her tarafında yapıldığını söyleyerek, "Karşı ortak tavır olarak bütün dünyaya bu mezalimi duyurmamız lazım, bunun için de sembol olarak Türkiye'ye bir Cezayir Anıtı dikelim dedik" dedi.

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Gökçek, soru üzerine Fransa'da çıkan yasaya karşı gerçekleştirilecek olan anıt projesine ilişkin olarak, "Biz Fransa'ya karşı değiliz, doğrudan doğruya Sarkozy'ye olan karşı bir tepkimiz onun gibi düşünenlere karşı, hatta içimizdeki Fransızlara bile karşı ciddi bir tepki koyabilmek maksadıyla. Kalkıp da bir Ermeni katliamıyla suçlanacaksak, Türkiye'de böyle bir şeyi kabullenmemiz mümkün değil. Sadece Cezayir'de değil, dünyanın dört bir tarafına bakın, Antep'te bile Fransız mezalimi meşhurdur.

Ben, ilk, orta ve lise tahsilimi Gaziantep'te yaptım. Hep Fransız mezalimiyle, orada yapılan mezalimleri öğrenmekle geçirdik çocukluk yıllarımızı, dolayısıyla bu mezalim dünyanın her tarafında Fransızlar tarafından yapılmıştır. O zaman karşı ortak tavır olarak bütün dünyaya bunu duyurmamız lazım Bunun için de sembol olarak Türkiye'ye bir Cezayir Anıtı dikelim dedik" dedi.
Anıtla ilgili yaklaşık 6-7 ay önce bir maket hazırladıklarını belirten Gökçek, kısa bir süre önce bunun belediye meclisine takdim edildiğini kaydetti. Gökçek, bu maketi Cezayir elçisine takdim ettiklerini, maketin Cezayir elçisinin odasında bulunduğunu ve bu maketin yapılmasının yeniden gündeme getirileceğini belirtti.


"SARKOZY'NİN YAPTIĞI YANINA KAYMAYACAK"
"İlk olarak, Belediye Meclisimizde bu konuyu gündeme getireceğiz önerge olarak ve komisyona havale edeceğiz" diyen Gökçek, konuşmasında şunları kaydetti:

"Şubat ayının sonuna kadar eğer senato bu konuyu ele almaz veya ele alır da reddederse bizim gayemiz, ülkeler arası çatışma değil anıtı dikmeyiz. Şubat ayının sonuna kadar böyle bir karar çıkarsa sadece anıt değil neler yaptığımızı o zaman çok daha iyi görürsünüz çünkü bunu takip eden pek çok etkinliğimiz daha olacak. Hazırladığımız etkinliklerimiz var, bu arada sivil toplum örgütleri tepki koymak için ısrarlı bir şekilde gelip bunu bizimle görüşme yapıyorlar. Zannediyorum ki STK'lara da çok büyük görevler düşüyor, onların da tepkileri olacak yani bu olayı tepkisiz bırakmak kesinlikle mümkün değil."

Sarkozy'nin yaptığının yanına kalmayacağına dikkat çeken Gökçek, en büyük görevin Sarkozy'nin bu seçimde gönderilmesi olacağını söyledi. Gökçek, Fransa'da Fransızların olduğu kadar Müslümanların olduğunu da kaydederek, Fransa'daki Türklerin ve Müslümanların oylarıyla Sarkozy'nin iktidardan götürüleceğine inandıklarını belirtti.

"BUTONA BASILDIĞINDA, CEZAYİR MARŞI ÇALACAK"
Yapılacak Cezayir heykelinde bir buton bulunacağı ve butona basılmasıyla Cezayir Marşı'nın çalacağının hatırlatılması üzerine Gökçek, "Çok değişik şeyler yapacağız. Benim düşündüğüm şeylerden biri oydu, oraya bir buton koyalım o butona basıldığında Paris elçiliğinin karşısında her zaman Cezayir Marşı çalınacak. Ayrıca da mesela başka düşündüğümüz konu daha var, Ankara'nın değişik yerlerine başta Paris elçiliğinin karşısı olmak üzere değişik kiosklar koyacağız. Vatandaş bu kiosklara baktığı zaman Fransa'nın dünyanın dört bir yanında yapmış olduğu zulümlerden çok net örnekler görecek, soykırım yapmış mı, yapmamış mı? Fransa milleti masum bir millet mi?" diye konuştu.

Başkan Gökçek, Başbakan Erdoğan ile yaptıkları görüşmeye ve Renault ile yapılan anlaşmanın iptaline ilişkin olarak şöyle konuştu:

"Renault ile ilgili antlaşmalar askıya alınacak onu ifade edeyim. Elektrikli olarak biz 100 tane araç alıyorduk hatta o konuda arkadaşlarımız sipariş vermek üzereydi, inşallah siparişleri Devlet Malzeme Ofisi'ne geçmemişlerdir. Ayrıca gene önümüzdeki aylarda belediye meclisine bir başka önergemiz daha olacak, Paris ve Dögol Caddesi'nin isimlerinin değiştirilmesi için. Şubat ayı sonuna kadar, yani Fransız senatosunun kararına kadar bekleteceğiz komisyonda. Olumsuz bir karar çıkarsa o konuda kesinlikle tavrımız olacak. Bu arada belki Türkiye'de içimizdeki Fransızlar için de bir anıt dikeriz."

0 yorum:

Yorum Gönder

En Çok Okunan Haberler

Google Arama