10 Şubat 2012 Cuma

Kılıçdaroğlu: Başbakan olayları anlatmalı

Kılıçdaroğlu: Başbakan olayları anlatmalı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 4 MİT'çiye yakalama kararı çıkarılması hakkında ''Sayın Başbakan bir basın toplantısıyla olayları anlatmalı'' dedi.

ntvmsnbc ve Ajanslar

İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4 eski MİT mensubu hakkında, KCK soruşturmasını yürüten özel yetkili savcılar tarafından yakalama kararı çıkarılmasını değerlendirdi.
DİSK'in 14. Genel Kurulu'ndan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin ''Konuşmanız sırasında size Tansu Çiller'in tutuklandığı notu geldi. Neler söyleyeceksiniz?'' demesi üzerine Kılıçdaroğlu, ''Daha sonra o notun yanlış olduğu söylendi'' dedi.
MİT'le ilgili gelişmelere yönelik soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
''Sayın Başbakan'ın bir an evvel bir açıklama yapması lazım. Ülkeyi yöneten o. Devlet iyi yönetilmiyor, Türkiye iyi yönetilmiyor. Bir kaos ortamı var. Kimin ne yaptığı belli değil. O nedenle bizim bu aşamada yorum yapma şansımız yok. Sadece şunu söylüyorum; ülkenin iyi yönetilmediğini artık herkes biliyor, herkes görüyor. Sayın Başbakan aciz konumda. Ne yapacağı konusunda karar veremiyor. Görüşmeler üst üste devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı olayın bir tarafında, Başbakan olayın bir tarafında, Genelkurmay Başkanı olayın bir tarafında. Bu ülkede neler oluyor? Bilmediğimiz neler var? Bir iç hesaplaşma mı var? Bir kavga mı var? Yoksa gerçekten ortada suçlular mı var? Bunların hiçbiri belli değil. O nedenle Türkiye'nin bu kaos ortamından çıkması için sayın Başbakan'ın bir an önce oturup bir basın toplantısı yapması lazım. Olayları halka anlatması lazım.''
''Herkes bunu açık açık dile getirmiyor ama cemaat ile hükümet arasında kılıçlar çekildi iddiası var. Siz bu değerlendirmeye ne diyorsunuz?'' sorusuna da Kılıçdaroğlu, ''Elimizde herhangi bir bulgu yok arkadaşlar. Bulgu olmadan yorum yapmak, konuşmak doğru olmaz'' yanıtını verdi.
SUÇLAMA: KCK'YA YARDIM ETMEKÖzel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski Müsteşar Emre Taner ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş'in ifade için savcılığa çağırmıştı.
MİT mensuplarının ifadesini alması beklenen Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya, Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar ile birlikte terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik soruşturmayı yürütüyor.
MİT mensuplarının, KCK üyelerine yardımda bulunduğu iddia ediliyordu.
Sözkonusu soruşturma kapsamında eski BDP Milletvekili Fatma Kurtulan ve eski DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın da aralarında bulunduğu 31 kişi, 17 Ocak'ta tutuklanmıştı.
MİT 'SAVCININ YETKİSİ YOK' DEMİŞTİMİT Müsteşarlığı dün adliyeye bir yazı göndererek, bilgi istenen olayların görev kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak savcılığın yetkisi olmadığını hatırlatmıştı.

Bugün savcılığın Hakan Fidan için Ankara'ya yazı göndermesi, yetkisizlik tartışmasında MİT'in görüşünün göz önünde bulundurulduğu şeklinde yorumlandı.

0 yorum:

Yorum Gönder

En Çok Okunan Haberler

Google Arama