3 Şubat 2012 Cuma

Teziç YÖK saldırısında şikâyetçi değil

Teziç YÖK saldırısında şikâyetçi değil


Yükseköğretim Kurumuna yönelik silahlı saldırı girişimi iddiasıyla açılan davada, Eski YÖK Başkanı Teziç'in, ‘şahsi şikâyetinin olmadığını’ bildirdiği öğrenildi.


AA
 
ANKARA - Yükseköğretim Kurumuna (YÖK) yönelik silahlı saldırı girişimi iddiasıyla açılan ve Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinin ''görevsizlik'' kararının ardından Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanan davada, eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in talimatla alınan ifadesi dosyaya ulaştı.

Teziç, olay nedeniyle ''şahsi şikâyetinin olmadığını'' bildirdi.
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinin görevsizlik kararının ardından dosya, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesine tevzi edildi.

Mahkeme, dönemin YÖK Başkanı Prof. Dr. Teziç'in olayla ilgili beyanının alınması için talimat yazdı. Teziç'in, Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesinde verdiği ifade, dava dosyasına girdi. Teziç, ifadesinde, olay nedeniyle ''şahsi şikâyetinin olmadığını'' beyan etti.
Dava, eksiklerin giderilmesi için ertelendi.
Davayı gören Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, bir numaralı sanık Nurullah İlgün'ü ''kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'', ''ruhsatsız tabanca taşıma'', ''silahla ateş etmek suretiyle güvenliğin kasten tehlikeye sokulması'' ve ''kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek amacıyla cebir ve tehdit kullanma'' suçlarından toplam 17 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırmıştı. Sanıklar Bülent Askeroğlu, Muhammet Akman, Selami İğrek, Mehmet Akyürek ve Gülşen Kübranur Karaduman da 10 aydan 2 yıl 11 aya kadar değişen hapis cezalarına çarptırılmıştı.
İlgün de dâhil olmak üzere sanıklar hakkında, ''silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek üye olmak, cebir ve şiddet uygulayarak devletin iç güvenliğini, kamu düzenini bozmaya teşebbüs'' suçlarından ise beraat kararı verilmiş, karar Yargıtay’ca da onanmıştı.
Ancak Yargıtay, özel yetkili mahkemenin, silahlı örgüt suçundan beraat kararı verdiğine dikkati çekerek, örgüt faaliyeti kapsamında olmadığı halde diğer suçlar yönünden özel yetkili mahkemenin dosyayı karara bağlamasını usul ve kanuna aykırı bulmuştu.
Yargıtay’ın bozma kararının ardından dava Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde tekrar görülmüştü. Mahkeme, ''görevsizlik''le, sanıkların ''6136 sayılı yasaya muhalefet'' suçundan yargılanmaları için dosyanın görevli ve yetkili Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar vermişti.
Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu yargılanan İlgün'ün, 15 Şubat 2011'de tahliyesini kararlaştırmıştı. Mahkeme, görevsizlik kararını ise 12 Nisan 2011'de almıştı.

0 yorum:

Yorum Gönder

En Çok Okunan Haberler

Google Arama